Популярні публікації

середа, 30 листопада 2011 р.

Зелене світло фальсифікату дано


Чому продукція, яка продається в магазинах не те що неякісна, а часто й небезпечна –  запитаєте ви. А все тому, що наші законодавці постійно звужують повноваження держави щодо контролю за якістю, а головне безпекою продуктів харчування. Останнє з їхніх «вагомих» рішень – відміна державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил (шляхом реорганізації Держспоживстандарту) ще більш прискорило появу на полицях магазинів небезпечної продукції.

Окрім цього, дещо раніше законотворці скоротили перелік продуктів харчування, які підлягали обов’язковій сертифікації. Можливо, тим, хто так необдумано приймає законодавчі акти, хочеться вірити, що наше суспільство вже готове до відміни контролю з боку держави за дотриманням якісних характеристик продуктів харчування, то хочеться їх запевнити – вони помиляються.
Відповідно до прийнятих останніх законодавчих змін, лише на виробника покладається повна відповідальність за якість продукції і в той же час відсутній закон «Про відповідальність виробника, продавця, постачальника». Де логіка?
Немає логіки й в тому, що потрібно за 10 днів попереджати продавця, виробника про перевірку. Якщо раніше з цією нормою закону фахівці споживчої сфери намагалися боротися, то після невдалих спроб внести зміни, тепер лише глузують.
Доки триває реорганізації такої поважної структури (вже від початку року), для фальсифікату, непотребу відкрито зелене світло до полиць магазинів, а відтак й до столу споживачів.
Свій «погляд» хочу завершити словами лікаря-гінеколога, які мене дуже вразили: «Якщо раніше вагітних жінок я закликала їсти за двох, то тепер раджу їсти тільки якісне».
Щиро ваша,
Тетяна Шальман

Немає коментарів:

Дописати коментар